Å tenke fritt er stort. Men å tenke MINI er større.

Vi vet mye om hvordan det er å jobbe hos MINI, vi vet hva våre kunder gjør og vi vet hvordan man produserer de artigste bilene i verden. Vi svarer gjerne på dine spørsmål, noen av svarene finner du på denne siden. Vil du vite mer, så la oss høre fra deg.

For deg som vil vite mer. Ikke mindre.

Hvordan fungerer bilsalg egentlig? Jeg har hørt om så mange fordommer mot bransjen.

Bilsalg kan være en fantastisk jobb. Ønsker du å selge, jobbe med mennesker og tilpasse våre fabelaktige produkter til kunders behov har du mye av det som skal til. Men vi har også høye krav til salg og resultater, det er på ingen måte alltid en dans på roser.

Må man være ”bilnerd” for å jobbe hos dere?

På ingen måte, men det hjelper dersom man skal skreddersy en bil til kundenes behov. Det er mange måter å gjøre det på, og det er ingen enkel oppgave. På samme måte kan det være et poeng å ha en viss bilinteresse i våre øvrige roller. Men det viktigste er at du har riktig innstilling, da vi kan lære deg opp i våre produkter.

Kvinner i bilbransjen; er vi velkomne og hvordan fungerer det egentlig?

Vi tror at kvinner rent generelt har en stor sjanse til å lykkes hos oss. Dels er dette fordi vi har alt for lav kvinneandel i dag, og bare det å få en bedre fordeling vil være positivt for oss. Men vi tror også kvinner har egenskaper som matcher våre mannlige kollegers egenskaper på en veldig god måte.

Er ikke bilbransjen litt lite bærekraftig?

Ikke nå lengre, da hele bilbransjen har et sterkt regelverk når det kommer til miljø. Vi gjenvinner nær sagt alt, for å spare naturens ressurser, men også for å redusere utslipp. BMW Group mener at å ta ansvar er en del av vårt merkevareløfte. Bærekraft er en naturlig del av et premiummerke i dagens samfunn.

Hvilke karrieremuligheter finnes egentlig hos dere?

Vi har mange gode karrieremuligheter, det er egentlig i stor grad opp til deg selv. Vi har 18 ulike roller på både sjefs- og spesialistnivå. Vi kan også tilby deg muligheten til å bytte mellom salg og ettermarked.

Må man ha lang bransjeerfaring for å gjøre det bra hos MINI?

Det er naturligvis en fordel med bransjeerfaring, men intet krav. Uansett om du har lang eller kort erfaring ser vi alltid etter en personlighet som passer til våre roller.

Kan jeg sende en åpen søknad til dere?

Selvfølgelig, men det kan være at det tar noe tid før en aktuell stilling dukker opp i det området du bor.

Hva er viktigst for dere når dere velger medarbeidere?

Kompetansebasert rekruttering gir oss informasjon om dine personlige egenskaper og trekk som er minst like viktige – og ikke viktigere – enn erfaring og spesifikke ferdigheter for en gitt rolle.

Stemmer det at dere faktisk er verdens mest miljøvennlige bilmerke?

Ja, det stemmer. Vi har blant annet vunnet Dow Jones Sustainability Index åtte av de siste ni årene. Det er takket være vår bærekraftige produksjon og drivstoffgjerrige biler. Vi har lenge hatt de mest effektive motorene på markedet.

Bilbransjen bærer preg av å være mannsdominert – har dere et ønske om å endre det?

Vi tror at kvinner kan bidra svært positivt til bransjen, og vi ønsker å endre kjønnsfordelingen. Vi tror på mangfold og med en bra fordeling mellom kvinner og menn kommer vi til å nå flere kunder og gjøre de enda mer fornøyde.

Kan man jobbe hos MINI uten bransjeerfaring?

Vi ønsker å få mer erfaring, i dag er det alt for få som bytter fra en bransje til en annen. Vi ser på det som en mulighet til å forbedre oss dersom vi får medarbeidere fra andre bransjer enn vår.

Hva gjør jeg for å sende inn en åpen søknad?

Gå inn på ”finn drømmejobben” på våre karrieresider www.karriere.mini.no eller www.karriere.bmw.no

Hvilken informasjon trenger jeg å sende inn?

Send oss en åpen søknad og legg til litt om deg selv, hva slags jobbrolle du ønsker og hvor i landet du kan tenke deg å jobbe.

Våre forhandlere

Hos er alle viktige. Gjennom godt definerte arbeidsroller og felles mål oppnår vi mer. Ikke mindre. Høy bevissthet rundt våre kunders forventninger forener alle hos MINI, uansett rolle og uansett posisjon. Sammen oppnår vi mer, som lag når vi lengre.