Vi ser konturene av noe, men vi vil se og vite mer.

En jobb hos MINI er en felles kontrakt. Vi vil at du skal trives hos oss, og vi vil trives med deg. For å undersøke mulighetene for en lykkelig fremtid går vi strukturert til verks. Bra, eller hva?

Vår rekrutteringsprosess

 

Å finne riktig person er selve kjernen i en rekruttering, og det er et arbeid som vi liker godt og av erfaring vet vi er gode på.

Når du søker deg til en av BMW eller MINIs forhandlere vil vi at du som kandidat blir tatt imot på en profesjonell måte, får riktig informasjon og blir vurdert riktig av våre rekrutteringskonsulenter. For å sikre det kreves det en strukturert prosess.

Den første kontakten oss imellom er ofte din CV og søknad, og vi leser kontinuerlig alle søknader som kommer inn. Går du videre i prosessen venter ulike sjekkpunkt som videointervjuer, personlige intervjuer, arbeidspsykologiske tester, sjekk av referanser og til noen av våre stillinger en simuleringsprøve.

 

Rekrutteringsprosessen (se under) beskriver rekkefølgen på våre ulike sjekkpunkt.

Måten vi jobber med utvalg og vurdering av kandidater er basert på forskningsresultater fra femfaktormodellen – en bredt anerkjent metode for å vurdere kandidater.

Rekrutteringsprosessen tar ca. 6-8 uker og du får informasjon fra oss både når du søker og når du går videre i prosessen. De som ikke får tilbud om jobben får et takkebrev med informasjon om at stillingen er besatt.